Concert “Het romantische sextet” op 10 en 11 november 2018

De Rotterdam Chamber Music Society (RCMS) opent het nieuwe seizoen met een tweetal concerten waarin we het romantische strijksextet (2 violen, 2 altviolen en 2 celli) in het zonnetje zetten.

Om uit de schaduw van Beethoven te treden koos Johannes Brahms voor het zeldzamere strijksextet als genre voor zijn eerste kamermuziekcompositie voor strijkers. Voor de pauze klinkt zijn sextet in Bes (opus 18) dat hij in de zomer van 1860 op 27-jarige leeftijd componeerde. Het is een stralend sextet met een grote rijkdom aan melodieën, veelal doorspekt met volksmuziek.
Na de pauze klinkt het sextet “Souvenir de Florence” van Piotr Iljitsj Tchaikovsky. Hij schreef dit werk op het einde van zijn leven. De titel verwijst naar de stad waar hij begon met de schetsen voor dit werk. Ondanks de toonsoort (d klein) is het een levendige, zorgeloze en virtuoze compositie.

Lees verder “Concert “Het romantische sextet” op 10 en 11 november 2018”

Open Podium Gitaaracademie in de Bergsingelkerk 18 november 2018

GitaaracademieLogoOPEN PODIUM Tijdens het traditionele Open Podium treden leerlingen en docenten op met hun mooiste performances. Een feestelijk evenement voor de akoestische en elektrische gitaar waarbij afwisselende muziekstijlen aan bod komen, van klassiek tot rock & blues. Van solisten tot ensembleformaties geeft het Open Podium een uitstekende indruk van alle niveaus, van jong tot oud, van De Gitaaracademie. Een gezellig, sympathiek evenement in de charmante Bergsingelkerk in Rotterdam Noord, een samenwerking van De Gitaaracademie met Stichting GitaarPodium Rotterdam.

Open Podium: zondagmiddag 18 november. Aanvang: 13.30 uur. Locatie: Bergsingelkerk, Bergsingel 150, Rotterdam Noord (5 min. lopen vanaf bus/tram Eudokiaplein). Entree: 2,00 euro. Ticket zijn direct beschikbaar HIER:

Lees verder “Open Podium Gitaaracademie in de Bergsingelkerk 18 november 2018”

Gymlessen Aapjeskooi in Liskwartier

Op de zaterdag verzorgt de Aapjeskooi gymlessen voor kinderen van vier tot en met zes jaar. Tijdens deze lessen kun je kennismaken met onze speelse en fantasierijke manier van lesgeven en komen verschillende onderdelen aan bod zoals: springen, mikken, dansen, rollen, slingeren, steunen, maar vooral plezier maken! Bij de kleutergym leren we kinderen ook zelfstandig te werken, zo heb je als ouder even de tijd om een boodschapje te doen.

Locatie: Vrijenbansestraat 48
Kleutergym 11.45 – 12.30 uur
Aanmelden via: www.aapjeskooi.nl.
Zie ook website voor meer informatie.
Voor vragen of meer informatie mail renee@aapjeskooi.nl

Nieuwsbrief Kunst en Cultuur in Noord – November 2018

 

Cultuurscouts sporen de culturele waarden in de wijken op, maken deze zichtbaar en brengen ze in verbinding met bewoners. Dit met het doel een bijdrage te leveren aan een betere leefomgeving door de inzet van kunst en cultuur.

cultuurscouts.com

Doordat de Cultuurscouts gefinancierd worden door dienst Sport & Cultuur en de betreffende gebieden zijn de diensten en producten voor bewoners en lokale instellingen kosteloos.

De cultuurbuurvoorstellingen genoemd in deze nieuwsbrief vinden vooral plaats op de podia van Het Kapelletje, Studio de Bakkerij en Het Klooster.

Klik HIER om de laatste nieuwsbrief in te zien.

Spreekuur Wijkagenten Elke Eerste Dinsdag van de Maand

Elke eerste dinsdag van de maand van 14.00 uur tot 16.00 uur kunnen bewoners bij de wijkagenten Manoe Khatib van Bergpolder en Dave Boogerd van Liskwartier terecht voor een advies op het gebied van preventie.

Ook als men problemen heeft zoals bijvoorbeeld overlast van de buren, verkeersoverlast (bijvoorbeeld te hard rijden door de straat), jeugdoverlast. drugsproblematiek of een algemeen onveiligheidsgevoel in de straat of buurt ervaart, kan men langskomen op het spreekuur.

Het  spreekuur is  in de Willebrordusstraat 72-74.
Lees verder “Spreekuur Wijkagenten Elke Eerste Dinsdag van de Maand”