Bewonersorganisatie Bergpolder dakloos in 2020

Na 35 jaar zich om het wel en wee van Bergpolder te bekommeren, zal de Bewonersorganisatie Bergpolder waarschijnlijk per 1 januari 2020 haar duren moeten sluiten.

De bewonersorganisatie houdt zich bezig met verschillende activiteiten. Drie halve dagen per week is er een buurtwinkel waar bewoners administratieve hulp kunnen krijgen. Verder organiseert zij op de Tak van Poortvlietstraat zo’n 7 keer per jaar grote kinderactiviteiten zoals het Spetterfestival, Klimmen en Klauteren en in december de schaatsbaan. Daarnaast verzorgt de bewonersorganisatie 4 keer per jaar de wijkkrant.  Een kleine groep vrijwilligers is hier mee bezig.

Dit alles dreigt te verdwijnen!!!

Tot 1 januari 2020 woont de Bewonersorganisatie Bergpolder samen met de Bewonersorganisatie Liskwartier. Deze laatste heeft besloten eind van dit jaar te stoppen. Bergpolder wil door, maar zal het pand in het Liskwartier moeten verlaten.

Lees verder “Bewonersorganisatie Bergpolder dakloos in 2020”

Nieuwsbrief Kunst en Cultuur in Noord – November 2019

 

Klik HIER om de laatste nieuwsbrief in te zien.

Cultuurscouts sporen de culturele waarden in de wijken op, maken deze zichtbaar en brengen ze in verbinding met bewoners. Dit met het doel een bijdrage te leveren aan een betere leefomgeving door de inzet van kunst en cultuur.

cultuurscouts.com

Doordat de Cultuurscouts gefinancierd worden door dienst Sport & Cultuur en de betreffende gebieden zijn de diensten en producten voor bewoners en lokale instellingen kosteloos.

De cultuurbuurtvoorstellingen genoemd in deze nieuwsbrief vinden vooral plaats op de podia van Het Kapelletje, Studio de Bakkerij en Het Klooster.

Spelletjesavond Rotterdam Noord in de Vrije Ban sept-dec 2019

Vanaf 20 september begint het spellen seizoen weer in Rotterdam Noord. Eens per maand organiseren de mensen achter ‘Bordspelavonden Noord ‘ op een vrijdagavond een spellenavond met moderne spelen.

Bijdrage is 2.50 euro p.p
Locatie : de Vrije Ban
Adres: Vrijenbansestraat 50

De volgende data staan al gepland:
Vrijdagavond

  • 22 november
  • 27 december

Vanaf 19.30 uur inloop 20.00 uur komen de spellen op tafel
Bijdrage 2.50 euro p.p

Lees verder “Spelletjesavond Rotterdam Noord in de Vrije Ban sept-dec 2019”

Spreekuur Wijkagenten Elke Eerste Dinsdag van de Maand

Elke eerste dinsdag van de maand van 14.00 uur tot 16.00 uur kunnen bewoners bij de wijkagenten Manoe Khatib van Bergpolder en Dave Boogerd van Liskwartier terecht voor een advies op het gebied van preventie.

Ook als men problemen heeft zoals bijvoorbeeld overlast van de buren, verkeersoverlast (bijvoorbeeld te hard rijden door de straat), jeugdoverlast. drugsproblematiek of een algemeen onveiligheidsgevoel in de straat of buurt ervaart, kan men langskomen op het spreekuur.

Het  spreekuur is  in de Willebrordusstraat 72-74.
Lees verder “Spreekuur Wijkagenten Elke Eerste Dinsdag van de Maand”