Maatregelen Rotterdam tegen het coronavirus

Het kabinet neemt maatregelen om de snelle verspreiding van het virus af te remmen.

De maatregelen vanaf 14 januari  2022:

  • Niet-essentiële winkels kunnen vanaf zaterdag 15 januari  open tot 17.00 uur. Binnen moeten bezoekers zich wel aan de maatregelen houden: anderhalve meter afstand, een mondkapjesplicht en hygiënemaatregelen. Ook gaat er een maximum bezoekersaantal gelden.
  • Contactberoepen zoals kappers, nagelstudio’s en sekswerkers kunnen vanaf zaterdag hun werk weer hervatten tot 17.00 uur.
  • De horeca blijft gesloten. Ook bioscopen, musea, theaters en concertzalen blijven dicht.
  • De sluitingstijd van essentiële winkels zoals supermarkten en drogisterijen blijft 20.00 uur.
  • Het fysiek middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs kan worden hervat.
  • Sporten en cultuurbeoefening, zoals muziek, dans en toneel, is zowel binnen als buiten weer mogelijk. Publiek is alleen nog niet toegestaan. Sportwedstrijden mogen ook weer, mits binnen de eigen club. Binnen deze sectoren is het wel verplicht om het coronatoegangsbewijs vanaf 18 jaar te laten zien. Die regel geldt ook zowel binnen als buiten.
  • Thuis wordt geadviseerd maximaal vier gasten te ontvangen. Dit is ook de geadviseerde groepsgrootte buiten.
  • Het kabinet adviseert overal mondkapjes te dragen, waar het niet mogelijk is om voldoende afstand te houden, bijvoorbeeld in winkelstraten of andere drukke openbare plekken. Ook op de werkvloer geldt dit advies. Het kabinet raadt zelfgemaakte, stoffen, of wegwerpmondkapjes af en „moedigt het gebruik van medische mondmaskers aan”.
  • De quarantaineverplichting geldt niet meer voor mensen die onlangs zijn genezen van het coronavirus of die minimaal een week geleden een boosterprik hebben gehad. Dat geldt overigens alleen als je geen klachten hebt. Deze wijziging gelden per direct.
  • evenementen zijn verboden. Weekmarkten, professionele sportwedstrijden vinden zonder publiek plaats en uitvaarten met maximaal honderd aanwezigen mogen wel doorgaan.

Hier kan een afspraak gemaakt worden voor een Coronatest of een vaccinatie.

De huidige coronamaatregelen.

REGELS VOOR IEDEREEN TEGEN VERSPREIDING CORONAVIRUS

Kijk voor actuele informatie op de website van het RIVM .