Maatregelen Rotterdam tegen het coronavirus

De Rijksoverheid heeft maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook in Rotterdam hebben we hier natuurlijk mee te maken.

Zien wanneer jouw geboortejaar aan de beurt is voor vaccinatie?
Dat kan op de site van Rijksoverheid.

Hier kan een afspraak gemaakt worden voor een Coronatest of een vaccinatie.

De huidige coronamaatregelen.

De coronaversoepelingen die op 26 juni ingingen, zijn weer deels teruggedraaid wegens het oplopend aantal positieve tests.  De aanscherpingen zijn vanaf zaterdag 10 juli van kracht en duren tot zeker 14 augustus.

Dit zijn de belangrijkste besluiten:

  • Horecazaken mogen open blijven indien alle klanten een vaste zitplaats hebben en anderhalve meter afstand van mensen buiten hun eigen huishouden kunnen houden. Om middernacht moeten de zaken dicht en vanaf 06.00 uur mogen ze weer open. Live optredens en harde muziek zijn verboden.
  • Discotheken en nachtclubs moeten de deuren weer sluiten.
  • Bij evenementen, culturele locaties, professionele sportwedstrijden en sport- en jeugdactiviteiten moet iedereen een vaste zitplaats hebben en anderhalve meter afstand houden. Als bezoekers een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag kunnen overleggen, mag maximaal twee derde van de beschikbare ruimte worden bezet.
  • Meerdaagse evenementen zijn tot en met zeker 13 augustus niet toegestaan.
  • Vanaf 13 juli is een negatieve testbewijs 24 uur geldig. Tot die tijd geldt een termijn van veertig uur.

Verder krijgen mensen die volledig zijn gevaccineerd sinds 10 juli ‘pas’ na twee weken een geldig vaccinatiebewijs. Voorheen werd zo’n certificaat direct verstrekt. Met een vaccinatiebewijs krijgen mensen toegang tot locaties zonder dat ze daarbij anderhalve meter afstand moeten houden. Bewijzen die tot en met afgelopen vrijdag zijn uitgegeven, blijven geldig. Het demissionaire kabinet zal op 13 augustus bekijken of de maatregelen weer kunnen worden afgeschaald.

REGELS VOOR IEDEREEN TEGEN VERSPREIDING CORONAVIRUS

Kijk voor actuele informatie op de website van het RIVM .