Maatregelen Rotterdam tegen het coronavirus


De Rijksoverheid heeft maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook in Rotterdam hebben we hier natuurlijk mee te maken.

We zetten de gedeeltelijke lockdown voort. We blijven het aantal contactmomenten en reisbewegingen beperken. We blijven de basisregels toepassen. En proberen elkaar door deze lastige periode heen te helpen.

Vanaf 19 november gaan we terug naar de gedeeltelijke lockdown. Dat betekent dat onder meer musea, theaters, zwembaden en pretparken weer open kunnen na een sluiting van 2 weken en we mogen weer sporten in groepslessen. Mensen mogen per dag weer maximaal 3 mensen thuis ontvangen en met maximaal 4 mensen in groepsverband buiten zijn. Tegelijk blijft de gedeeltelijke lockdown in stand. We adviseren nog steeds om tot medio januari niet naar het buitenland te reizen, tenzij dat strikt noodzakelijk is. Om het aantal keren dat mensen in contact met elkaar komen te beperken, blijven evenementen verboden en is een algehele sluiting van de horeca.

Kijk HIER het volledige bericht van de gemeente Rotterdam over het coronavirus.

Algemene maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand
  • Reis zoveel mogelijk buiten de spits en draag altijd een mondkapje
  • Ga niet naar plaatsen waar het druk is
  • Nies en hoest in uw elleboog
  • Was vaak uw handen met zeep
  • Klachten? Blijf thuis en laat u testen
  • Werk zoveel mogelijk thuis
  • Alleen samen houden we corona onder controle.

Kijk voor actuele informatie op de website van het RIVM .