R’dam Noord Zomertour 2020


R’dam Noord Zomertour 2020
Elke vrijdag tijdens de zomervakantie van 2020 doen wij een verschillend plein aan in Rotterdam Noord, o.a Koningsveldeplein en Tak van Poortvlietplein, met een programma waarin dans, muziek & sport centraal staat. Verschillende scholen, muzikanten, dansers, sportverenigingen en ZZP’ers uit Rotterdam bieden aan het aanwezige publiek gratis hun workshops aan, gecombineerd met een performance of optreden.

Doel
Het doel van onze Zomertour is het bieden van vermaak, door middel van een stukje ‘leren’. De afgelopen maanden hebben veel jongeren een leerachterstand opgelopen doordat zij plots online lessen moesten gaan volgen. Ook slaat bij velen de verveling toe. Het is nu vakantie, maar veel inwoners van Rotterdam Noord hebben besloten dit jaar niet weg te gaan op vakantie of zij gaan niet terug naar hun land van herkomst. Op deze wijze wordt de zomervakantie wel erg lang. Vandaar dat wij terugkerend programma willen bieden, elke vrijdag. Als een tour door Rotterdam Noord, van plein naar plein. We hopen natuurlijk dat bezoekers en bewoners ons ook gaan volgen en de week daarop gewoon weer gezellig aan komen sluiten.

Indeling van de dag
Het begin van de middag is gericht op de jongere kinderen (basisschoolleeftijd), later in de middag zijn er meer activiteiten voor de wat oudere jongeren en pubers. Natuurlijk kunnen ouders ook aansluiten of lekker in het park komen zitten.