Theater ‘Keet begint opnieuw’ Studio de Bakkerij

Studio de Bakkerij heeft voor de decembermaand een nieuwe locatievoorstelling gemaakt waarbij verhalen van bewoners uit verschillende wijken en eten centraal staan.

Speeldata Studio de Bakkerij

  • Do 19, zo 22 dec, do 26, vrij 27, zo 29 dec: om 12.00 uur
  • vrij 20, za 21, di 24, vrij 27 & za 28 dec: om 19.00 uur
  • Toegangsprijs: € 25,00 & € 20,00 voor 65+ (inclusief eten en exclusief drank)
  • Kaartverkoop: www.studiodebakkerij.nl

‘Keet begint opnieuw’ gaat over Keet. Zij is eind 60, heeft geen kinderen en al jaren bewust alleen. Ze heeft besloten opnieuw te beginnen: mensen op te zoeken, mensen te leren kennen en opnieuw ín het leven te stappen.

De afgelopen zomer is Keet op pad gegaan in Rotterdam Noord en in de wijk Escamp, Den Haag. Zij heeft contact gezocht met buurtbewoners uit deze wijken. Keet heeft bij verschillende mensen aan tafel gezeten en gesproken over ‘eten’ en ‘opnieuw beginnen’. De verhalen die uit deze gesprekken voortkwamen, zijn het uitgangspunt geworden van de voorstelling.

Vrijkaarten

Zoals iedere jaar, rondom de decembervoorstelling, besteedt Studio de Bakkerij extra aandacht aan de eenzame ouderen in de wijk. Via de verschillende sociale partners stelt Studio de Bakkerij voor deze doelgroep vrijkaarten voor de voorstelling ter beschikking. Op deze manier proberen wij de mensen een leuke middag of avond te bezorgen waarbij ze ook in contact komen met andere wijkbewoners.

Ga bij Keet aan tafel zitten en luister naar de verhalen die ze vertelt. Vervolgens ga je zelf op pad en krijg je op verschillende locaties in de wijk verhalen te horen van de mensen die Keet heeft ontmoet. Misschien begin je zelf ook een beetje opnieuw.

Keet wordt gespeeld door actrice Nel van Someren.

Expositie ‘Aan Tafel’

Naar aanleiding van de verhalen en de eetgewoontes die verzameld zijn is de expositie ‘Aan tafel’ tot stand gekomen.

De expositie toont tafel taferelen van families die aan tafel gaan of aan tafel zitten. De verhalen in de foto’s, in de teksten en illustraties gaan over hoe eten familie verbindt, over tradities, de alledaagsheid, opgroeien, herinneringen en opnieuw beginnen.

De expositie is t/m 1 februari 2020 te zien in de foyer van Studio de Bakkerij.