Lampionnenoptocht 24 december 2019

December, de maand van feesten en verrassingen, van de donkere dagen voor kerst en natuurlijk van de jaarlijkse lampionnenoptocht.

Op dinsdag 24 december om half vijf staan de deuren van de Hildegardiskerk aan de Hammerstraat open voor groot en klein. Binnen gaan we kerstliedjes zingen en dan verzamelen we ons buiten voor de lampionnenoptocht. Het leukste is als de lichtjes branden dus neemt iedereen een eigen lampion en lichtje mee. Langzaam, want er lopen ook kleintjes mee, gaat de optocht naar de De Samaritaan aan het Lisplein.

Sing-In Christmas Carols

Terwijl de stoet met een verhalenverteller erbij, in beweging komt bij de Hildegardiskerk, begint in de Bergsingelkerk een Sing-in met Christmas Carols. Inmiddels zijn we bij de Samaritaan. Daar wordt ook een kerstverhaal verteld en kerstliedjes gezongen.

Dan gaat de tocht verder naar de Bergsingelkerk. Daar wacht een verrassing voor alle meelopers met uiteraard wat lekkers voor kinderen, ouders en alle andere bezoekers. We zingen met z’n allen nog enkele kerstliedjes en dan gaan we weer naar huis.

Hildegardiskerk
Hildegardisstraat 50
3036 NX Rotterdam

De Samaritaan
Lisplein 1
3037 AP Rotterdam

Bergsingelkerk
Bergsingel 150
3037 GM Rotterdam

Foto: Joop Bastink