Bordspelavond in de Vrije Ban 27 december 2019

‘Samen Spellen Spelen’ in de Vrije Ban

Loop op 27 december vanaf 19.30 uur de Vrije Ban, Vrijenbansestraat 50, binnen. De bijdrage voor de avond is 2.50 euro p.p. Hier krijg je koffie, thee, frisdrank en wat te snaaien.

De decembermaand heeft iets aantrekkelijks. De vroege duisternis, de lampen aan, de kachel verwarmt de ruimte. Voor veel mensen is dit een moment voor een bordspel. Even de gezelligheid en het contact zoeken aan een tafel. Op 27 december kun je zo’n ervaring hebben.

Vanaf 19.30 uur staan de deuren open, voor de liefhebber van moderne spelen. Aangezien de spellen die in collectie staan door een kenner van het spel uitgelegd kunnen worden, is deze laagdrempelige bijeenkomst toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in het moderne spel.

Bordspelavonden Noord, de club die achter deze avonden zit, heeft dankzij de wijkraad Bergpolder een eigen collectie spellen. In deze collectie staan spellen voor de denker, de doener en de gezelligheidszoeker. Je kunt tegenwoordig binnen de spellenwereld een keur aan mechanismen en thema’s vinden waar spellen omheen worden gebouwd.

Het tweetal dat verantwoordelijk is voor deze avonden, organiseert al sinds oktober 2013 spellenavonden in de Vrije Ban. In de loop der jaren is de club dé een spellenclub voor Rotterdam Noord geworden. Het motto van de club is ‘samen spellen spelen’.

Welke spellen?

De leek en liefhebber zal willen weten hoe de spellen heten die tijdens de bordspelavonden gespeeld kunnen worden. Azul is zo’n titel maar ook Carcassonne, Catan, Berenpark, Coleretto, Orleans, de Vorsten van Florence en vele andere titels.

Meer informatie: bordspelavondennoord@gmail.com vraag naar Vincent.

Vincent van Brakel