RCMS concert Mozart en Mendelssohn door jonge musici Bergsingelkerk 21 november 2019

Een strijkkwartet bestaande uit jonge musici gaat de avond openen met werk van Mozart. Na de pauze zullen de acht strijkers van deze avond werk van Mendelssohn spelen. Ervaren rotten en jong talent zij aan zij, helemaal in de geest van de RCMS!

Gratis toegang.
Een gift na afloop wordt echter zeer gewaardeerd, en is nodig om de onkosten te dekken. Wees welkom! Het is niet nodig om te reserveren.

donderdag 21 november: aanvang 20.15 uur, Bergsingelkerk, Bergsingel 150.

Meer informatie over RCMS en de aanstaande concerten is te vinden op

www.rotterdamchambermusicsociety.nl en op de Facebookpagina:
https://www.facebook.com/rotterdamchambermusicsociety.

De Rotterdam Chamber Music Society start het seizoen met twee wonderkinderen. Zowel Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) als Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) zijn op jonge leeftijd beroemd geworden door hun uitzonderlijke muzikale gaven. Als kind reisden ze heel Europa door om concerten te geven en les te krijgen van de bekendste docenten van hun tijd. In die tijd componeerden zij de mooiste werken. Hoewel ze beiden jong zijn gestorven, hebben ze een kolossaal oeuvre achter gelaten.

Het eerste deel van de avond horen we werk van Mozart. Een strijkkwartet bestaande uit jonge musici gaat de avond openen met het Divertimento K.316. Daarna zullen Julien Hervé en zijn ervaren collega’s een tipje van de sluier oplichten en twee stukken van hun nieuwe cd spelen: het Allegro in Bes en het Kwintet in A voor vier strijkers en bassetklarinet. De klarinet was indertijd een relatief nieuw instrument en Mozart heeft met deze composities haar intreden tot het klassieke repertoire mogelijk gemaakt. Na de pauze zullen de acht strijkers van deze avond het Octet op.20 van Mendelssohn spelen. Ervaren rotten en jong talent zij aan zij, helemaal in de geest van de RCMS!

Programma

  • W. A. Mozart
    Divertimento K. 136 – Strijkkwartet
    Allegro voor bassetklarinet in Bes en strijkkwartet K.516c Anhang 91
    Bassetklarinetkwintet in A en strijkkwartet K.581
  • Felix Mendelssohn Bartholdy
    Strijkoctet op.20

Uitvoerende musici: Julien Hervé (klarinet), Gordan Nikolić, Goran Gribajcevic, Sònia Benavent, Sarah Daramy-Williams (viool), Roman Spitzer, José Nunes (altviool), Céline Flamen, Amke Te Wies (cello).

Stichting Rotterdam Chamber Music Society (RCMS)
contact:
rotterdamchambermusicsociety@gmail.com
www.rotterdamchambermusicsociety.nl
www.facebook.com/rotterdamchambermusicsociety