Paddenstoelenavontuur in de polder 25 oktober 2019

De Stad Uit organiseert een superleuk natuuruitje tijdens de herfstvakantie. Op 25 oktober kunnen kinderen en hun ouders meedoen aan een paddenstoelenavontuur. In de speelpolder, midden in de weilanden, ga je met een natuurgids op stap en kom je van alles te weten over paddenstoelen.

Tijdstip: Vrijdag 25 oktober van 12.00 – 16.00 uur. Kosten: 5,- per persoon of 2,50 met Rotterdampas. Voor meer informatie en aanmelden klik HIER

Er is een portacabin toilet, maar geen kraanwater. Neem een flesje water mee en een boterham. Pannenkoeken kosten € 3,- en met Rotterdampas € 1,50. Er is geen pinautomaat. Kaplaarzen zijn handig. Ook voor grote mensen.

Route 

Tramlijn 21 brengt je naar de natuur! Je stapt uit en loopt via een beleefpad naar de Speelpolder. De speelpolder is omgeven door weilanden en sloten. In de verte zie je de stad Delft.

Klim door een spinnenweb

Welke paddenstoelen zijn er, welke kun je eten? Je mag de natuurgids de oren van het hoofd vragen. Doe mee aan de vele activiteiten. Durf jij door een spinnenweb te klimmen? Er is volop natuuravontuur: klauteren op de speelpolder, een broodje op vuur bakken of op ontdekkingstocht met zoekopdrachten langs de sloot. Er zijn ook pannenkoeken te koop, voor volwassenen is er een paddenstoelenproeverij.

Het Paddenstoelenavontuur wordt mogelijk gemaakt dankzij NME Gemeente Schiedam en provincie Zuid-Holland

Over De Stad Uit

De Stad Uit brengt kinderen met school en in hun vrije tijd naar natuur en boerderijen rondom de stad. Sinds 2015 zijn al meer dan 19.000  kinderen en hun ouders op natuurreis gegaan.

www.destaduit.nl