Ronde van Noord zaterdag 28 september 2019

Wil je meedoen aan de 5 of 10 km loop van de Ronde van Noord? Dan kan je op zaterdag 28 september terecht op de Bergselaan waar de Ronde van Noord voor de tiende keer zal plaatsvinden.

Inschrijven kun je via www.rondevannoord.nl.

Volg via het laatste nieuws over de Ronde van Noord hier: facebook.com/liskwartierbergpolder

Stratenloop

Hardlopen wordt steeds populairder in onze wijken. Bij de Ronde van Noord kun je meedoen aan de 5 en 10 km wedstrijd- en prestatieloop en aan de Family Run. Het loopparkoers gaat over de Bergselaan en de Bergsingel. De stratenlopen zullen aan het eind van de middag plaatsvinden.

Foto’s: Johannes Odé 

Weer wielrennen bij Ronde van Noord?

De Ronde van Noord is in 2010 ontstaan naar aanleiding van de Tour de France die dat jaar in Rotterdam van start ging. De eerste edities van de Ronde stonden vooral in het teken van wielerkoersen, later kwam het hardlopen erbij.

Tot spijt van veel geïnteresseerde bewoners ontbrak vorig jaar het wielrennen. Enkele bewoners zijn bezig om het wielrennen dit jaar weer op het programma te krijgen. Als het allemaal doorgaat dan kan iedereen die regelmatig traint op een racefiets en die een keer een koers wil rijden, op zaterdag 28 september meedoen aan de Funklasse (een koers voor wielrenners zonder licentie).