Slootjesdag en De Stad Uit excursie op Speelpolder het Wijland 23 juni 2019


Op zondag 23 juni is het Slootjesdag. Met de tram naar de Speelpolder en dan midden in de natuur op slootjes safari! Voor gezinnen uit Rotterdam en Schiedam is er een avontuurlijke De Stad Uit excursie op Speelpolder het Wijland. De mooie natuurspeeltuin is omgeven door bomen, weilanden en water.

Het Programma:

  • Schepnetten en slootexcursie;
  • Rond het vuur stokbrood maken;
  • Eetbaar onkruid tocht met zelf kruidenboter maken;
  • Vleermuizenkasten timmeren;
  • Weilandpannenkoeken;
  • Bamboe bouwen;
  • ….en nog veel meer.

Kosten
€ 5,00 per persoon (50% Rotterdampaskorting),
Aanmelden en betalen kan via www.destaduit.nl

Adres
Speelpolder Het Wijland, Harreweg

Wie vangt de grote watertor? Watertor, poelslak of kikker? Wie vindt de grootste waterdieren van de sloot? Met schepnet, loeppot en zoekkaart gaan kinderen en ouders eropuit. Een top natuurgids begeleidt de avonturen langs de kant van de sloot.

Een dag met een gouden randje. De Speelpolder is speciaal gemaakt om te ravotten, te klauteren en om aan een touw over een slootje te slingeren. Dit gezinsuitje is avontuurlijk en super gezellig.

Bereikbaarheid:
Pak tram 21 (bijvoorbeeld vanaf Centraal Station Rotterdam) of fiets naar de Schiedamse Harreweg. Hier ligt Speelpolder het Wijland. Je stapt uit bij halte Harreweg en loopt in 10 minuten naar de Speelpolder. Het avontuur start al onderweg bij het struinen over het Ontdekpad. Spannende opdrachten en grappige taken leiden je steeds verder de stad uit en de polder in. Op de Speelpolder zijn de slootjesdag activiteiten.

Informatie voor ouders
Er is een portacabin toilet, maar geen kraanwater. Neem een zelf water mee en een boterham. Kaplaarzen zijn handig! Ook voor grote mensen.
________________________________

Stichting Lekker Groen is uitvoerder van De Stad Uit in opdracht van Gemeente Rotterdam. De Stad Uit wordt mogelijk gemaakt door co-financiering van alle aanbieders en de Provincie Zuid-Holland.