Project #Goedeburenbuurt gaat van start in Bergpolder en Liskwartier

Samen met de BuurtSamaritaan start SOL een nieuw project #Goedeburenbuurt waarbij we buren uitnodigen om te kijken naar de ouderen in hun straat. Partner Opzoomer Mee steunt dit project

We beginnen het project met een pilot in 10 straten van het Liskwartier&Bergpolder. Straatbewoners hebben een brief ontvangen met de uitnodiging om mee te doen met dit project. Zodra er vrijwilligers zijn, worden de ouderen op de hoogte gebracht.

Op maandagavond 3 juni is er een startbijeenkomst in de Opstandingskerk voor buren die willen meedoen of vragen hebben.

Vanaf 19:30 inloop
20:00 programma door SOL
21:00 afronding en napraten

#Goedeburenbuurt
Anna Tak van de BuurtSamaritaan
Facebook: Goedeburenbuurt
De Samaritaan
Lisplein 31, Rotterdam
T: 06-42217879

De 10 deelnemende straten:

  • Abraham Kuyperlaan
  • Bergsingel
  • Bergweg
  • De Savornin Lohmanlaan
  • Dr de Visserstraat
  • Lisplein
  • Rodenrijsestraat
  • Schiebroekselaan
  • Schieweg
  • Willebrordusstraat

In juni is officieel het #Goedeburenbuurt project gestart. In de afgelopen 4 jaar heeft  SOL (Stichting SOL Samen Ondernemend Leren, welzijnsorganisatie in Noord) een jaarlijks huisbezoek gebracht bij alle wijkbewoners die ouder zijn dan 75 jaar en zelfstandig wonen. Bij sommige ouderen blijkt tijdens het huisbezoek dat er professionele hulp nodig/wenselijk is. Dat wordt dan voor hen georganiseerd.

Het merendeel van wijkbewoners van 75+ kunnen goed voor zichzelf zorgen. Soms lopen ook zij toch vast. Want als het bijvoorbeeld dagen achter elkaar sneeuwt is het niet aangenaam om naar buiten te moeten voor een boodschap. Dan is het fijn als een buur aanbiedt ook wat mee te nemen vanuit de supermarkt. En de zomervakantie kan ook erg lang lijken als hun kinderen dan op vakantie zijn. Een praatje op straat of aan de deur af en toe is dan fijn. Sommigen ouderen hebben geen kinderen, of hebben daar weinig contact mee. Kortom, het is om meerdere redenen prettig om je buren te kennen.