Applaus in Lislokaal met poëzie en muziek 18 mei 2019

Op zaterdag 18 mei zet Lislokaal een traditie voort met de eerste poëzieavond van 2019: Applaus in Lislokaal. U kunt vanaf 20.00 uur genieten van een mix van dichters/performers en het akoestische kwartet Woodshop, dat voor de muzikale omlijsting zorgt.

Als huiskamerpodium beschikt Lislokaal over een beperkte capaciteit. U kunt zich aanmelden via leontinemoen@gmail.com om niets van deze sprankelende avond te missen. U krijgt dan bovendien de helft korting op de toegangsprijs (€10,- aan de deur) bij vooraf betalen.

Applaus in Lislokaal is mede mogelijk gemaakt door Wijkraad Liskwartier.


Programma:

Nadira Jansen warmt op!

Lislokaal geeft ook nu weer volop ruimte aan lokaal talent, dichters die opgegroeid zijn in Rotterdam of er wonen en werken.  De zaal wordt opgewarmd door actrice/theatermaakster en performing poet Nadira Jansen. Geboren op de Antillen, maar getogen in Rotterdam en opgeleid in die andere grote stad tot sociaal  cultureel werkster. Kort door de bocht is het thema van haar performance ‘De Antilliaanse vrouw’.

Dichter bij het Stadsarchief: Hein van den Assem

Na een muzikaal intermezzo neemt Hein van den Assem het woord om ons wijzer te maken over de geschiedenis van het Liskwartier. Hoe lokaal wilt u het hebben? Hein is een van de vele Brabanders in de Havenstad, met een lange carrière als dichter en medewerker van het stadsarchief. Later op de avond draagt hij gedichten voor uit eigen werk.

Meet Erwin the Librarian!

Maar eerst is het de beurt aan Erwin the Librarian, wiens gedichten niet zelden opborrelen uit de bodem van de fles (naar de inhoud mag je raden). Hij past diverse dichtvormen toe en doorspekt zijn werk met melancholie, zwarte humor en hier en daar een vleugje Rotterdam.

Expo van Jolanda Linssen

Tot van de zomer  exposeert portretkunstenares Jolanda Linssen in Lislokaal. Zij zal in een interview haar werk toelichten. Jolanda vindt aansluiting en herkenning in gezichten. Het portret is voor haar ‘een bron van inspiratie in de verbeelding van vreugde, pijn en de absurditeit van het menselijk bestaan’.

Get the Woodshop blues…

Na een korte pauze is het woord opnieuw aan Hein van Assem, nu met poëzie, waarna Woodshop de avond muzikaal zal afsluiten. Dit muzikale kwartet bestaat uit twee gitaren, bas en zang, waarmee op akoestische wijze ballads ten gehore worden gebracht in de beste country & blues-traditie. Bezetting: Rachel – zang, Ard – bas, Bart – gitaar, Erwin (‘the Librarian’) – gitaar.