Nederland Schoon Buurtfeest Lisplein 22 maart 2019

Op vrijdag 22 maart verzamelen we om 16 uur voor de start aan het Lisplein voor de Opstandingskerk. We gaan door tot 17 uur met aansluitend de wedstrijd en wat lekkers! Iedereen is welkom!

De Samaritaan (Opstandingskerk) organiseert samen met Nederland Schoon een gezellige buurtmiddag waarbij we iedereen uitnodigen om samen aan de slag te gaan in de wijk door zwerfafval op te ruimen. Er zijn extra opschoonmaterialen beschikbaar voor de klus en zeker ook iets lekkers op het eind!

Meer informatie: voordebuurt.samaritaan@gmail.com of volg het laatste nieuws via Facebook BuurtSamaritaan

Waarom we dit als kerk oppakken? ‘’Liskwartier en Bergpolder zijn zulke leuke wijken! Als kerk willen we graag ons steentje bijdragen om deze wijken schoon en fris te houden, een leuke buurt om in te wonen of om een bezoekje aan te brengen’’ aldus dominee René van Loon. Een keer in de twee weken is er een kinderclub van de Samaritaan in de Opstandingskerk voor alle kinderen in de wijk. We vinden het belangrijk dat zij bewust leren omgaan met hun omgeving en wat is een leukere manier dan tijdens een buurtfeestje?

Nederland Schoon heeft als doel om Nederlanders te motiveren om zwerfafval op te ruimen en plastic te scheiden. Daarom zijn zij dit jaar in o.a. Rotterdam een grote actie begonnen ‘’Supporters van Schoon’ Mijn Buurt- Mijn Missie’ waarmee ze wijken, verenigingen, scholen, bewoners en organisaties willen motiveren om actief hier mee om te gaan. Je kunt rondom de actie ook via de website schoonopdekaart.nl opgeven welke (deel van de) straat je bereid bent om schoon te houden na de actie.