Olympische Speeltuin Spelen Wintereditie 6, 13 en 20 februari 2019

Kom ook naar de Olympische Speeltuin Spelen in Blijdorp

Denk je dat er in de winter niks te doen is buiten? Kom dan op 6, 13 en 20 februari naar de Olympische Speeltuin Spelen Wintereditie in Rotterdam Blijdorp! Op die dag toveren we de speeltuinen tot sportvelden om. De speeltoestellen gebruiken we als basis voor de winter spellen. Iedereen kan meedoen: niet alleen kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom, ook volwassenen en ouderen kunnen aan de Olympische Speeltuin Spelen deelnemen.

Drie middagen, drie plekken
De drie spelen vinden iedere week in een andere speeltuin plaats. Op 6 februari zijn we bij de Noorderhavenkade. Woensdag 13 februari gaan we naar de Schimmelpennickstraat. En we sluiten op 20 februari af in het Vroesenpark. Elke week kan iedereen zich vanaf 14.15 uur inschrijven in de speeltuin. Om 15.45 uur vindt de afsluitende huldiging plaats. Kleed je warm aan en neem een regenbroek mee of kleding die vies mag worden.

De toegang is gratis, je kunt je ter plekke inschrijven. Iedereen die niet zelf wil sporten, is van harte uitgenodigd om te komen aanmoedigen en supporteren. In het theehuis zijn dekentjes te leen.

Wat gaan we doen?
In teamverband speel je vijf spellen die iets met de winter te maken hebben. We gebruiken daarvoor de speeltoestellen die in de speeltuin staan. Er is een mobiel theehuis met warme koffie, thee en chocomelk. Godin Nike leidt de Olympische Speeltuin Spelen en is de jury die bepaalt wie er welke prijzen wint.

De organisatoren
De Olympische Speeltuin Spelen Wintereditie wordt georganiseerd door Powerboat i.s.m. bewoners, Jantje Beton en organisaties in de wijk. Het doel is om van de buitenruimte een gezellige ontmoetingsplek te maken, het buitenspelen te stimuleren en jong en oud samen te brengen.

Powerboat is een theatergezelschap dat verschillende soorten projecten bedenkt en uitvoert met als uitgangspunt het creëren van een gelegenheid tot ontmoeting.  Bij De Olympische Speeltuin Spelen Wintereditie werkt ze samen met Kinderdam BSO, Laurens Blijdorp, de lagere scholen en het Vroesenpaviljoen.

Deze spelen worden mede mogelijk gemaakt door de wijkraad Blijdorp en Jantje Beton.


Stormfabriek
Cultuur & Educatie
Voorhaven 10
3024 RM Rotterdam
T:010-477 27 20
I: www.stormfabriek.nl

Foto: Erno Wientjens