RCMS concerten: “Vive la France” Bergsingelkerk 16 februari 2019

De Rotterdam Chamber Music Society (RCMS) begint het nieuwe jaar met een tweetal concerten toegewijd aan Franse componisten.

Zaterdag 16 februari 2019 (20.15 uur in de Bergsingelkerk, Rotterdam Noord ; Bergsingel 150). Gratis toegang, een vrijwillige bijdrage na afloop van het concert is zeer welkom.

Meer informatie over RCMS en de aanstaande concerten is te vinden op

www.rotterdamchambermusicsociety.nl en op de Facebookpagina:
https://www.facebook.com/rotterdamchambermusicsociety.

Voor de pauze kunt u genieten van Prélude à l’après-midi d’un faune van Claude Debussy, Maurice Ravels Sonate voor viool en cello en de 6 chants d’Auvergne van Joseph Canteloube. De tweede deel van het programma is geheel gewijd aan het werk van Francis Poulenc met zijn Trio voor hobo, fagot en piano en Le bal masqué. Tim Mulleman verzorgt de arrangementen voor kamerensemble van Debussy en Canteloube composities.

Zoals altijd bij RCMS staat jong muzikaal talent uit binnen- en buitenland zij-aan-zij op het podium met ervaren topmusici. Sopraan Liesbeth Devos, vaste spelers van het Rotterdam Philharmonisch Orkest: Alex Elia (trompet), Eefje Habraken (viool), Julien Hervé (klarinet), Juliette Hurel (fluit)en Remco de Vries (cello) spelen samen met jonge collega’s Alexis Bove (cello), Tim Mulleman (piano), Marlene Schwärzler (fagot) en Georgi Tsenov (slagwerk). In RCMS staat het plezier in het samenspelen centraal, waarbij tegelijkertijd geen concessies worden gedaan aan het hoge niveau. De musici stellen met elkaar het programma samen en besteden extra tijd en zorg aan de gezamenlijke repetities. Daarmee gaat podiumervaring bieden aan veelbelovend jong talent, hand-in-hand met een adembenemend mooi programma.

Stichting Rotterdam Chamber Music Society (RCMS)
contact:
rotterdamchambermusicsociety@gmail.com
www.rotterdamchambermusicsociety.nl
www.facebook.com/rotterdamchambermusicsociety