Natuurfeest Winterspelen aan de Rotte 8 en 12 december 2018


Winterspelen aan de Rotte is een superleuk en spannend natuurfeest voor kinderen en hun ouders. Het is op 2 locaties: op zaterdag 8 december in het Bergse Bos en op woensdag 12 december bij de Crooswijkse Bocht.

De Winterspelen zijn speciaal voor kinderen die de kriebels krijgen van binnen zitten en hun ouders. Je eigen pijl en boog maken, smikkelen bij de koek & zopie, in hoge oude bomen klimmen en nog veel meer.

Het uitgebreide programma staat op www.destaduit.nl

Ouders komen ook aan hun trekken: terwijl de kinderen vogelhuisjes timmeren of een natuurvlog maken kunnen volwassen meedoen aan de Forest Bathing lab. Een unieke nieuwe manier om te resetten in de natuur.
De Winterspelen aan de Rotte zorgen voor lekker veel buitenplezier in de stad, en erbuiten!

Meedoen is makkelijk: meld je aan via www.destaduit.nl en bestel je strippenkaart. Met Rotterdampas is hij nog gratis ook, (zonder korting € 5,- per kind (6 -12 jaar), kleintjes en ouders gratis)

Bergse Bos:

Zaterdag 8 december 2018
Tijdstip 13.00-16.30 uur
Rondom de Speelpolder in het Bergse Bos,
Rottebandreef 50, 2661GR Bergschenhoek

Bereikbaar met:

  • De boswachtersboot vanaf de Crooswijkse Bocht om 11.30 uur.
    Let op! Voor de boottocht moet je je vooraf worden inschrijven.
  • Op eigen gelegenheid
  • Mee met de touringcar, die vertrekt bij de Crooswijkse Bocht om 12.30 uur Let op! Voor de touringcar moet men vooraf ingeschreven.

Crooswijkse Bocht

Woensdag 12 december 2018
Tijdstip 13.00-16.30 uur
Rondom de brug over de Rotte
bij de Crooswijkse Bocht, 3034NC Rotterdam.

De Stad Uit werkt er sinds 2015 aan om kinderen met school en in hun vrije tijd naar natuur en boerderijen rondom de stad te brengen. Meer dan 15000 kinderen en hun ouders zijn al op natuur en plattelandsexcursie gegaan. De Stad Uit wordt georganiseerd door Stichting Lekker Groen

De Winterspelen aan de Rotte zijn mede mogelijk gemaakt door: Recreatieschap Rottemeren en Staatsbosbeheer, Gemeente Rotterdam en Provincie Zuid-Holland.