Rotterdamse kinderen en hun ouders kunnen de boer op – 24 oktober 2018

Op 24 oktober is het grote oogstfeest op boerderij de Kikkershoek in Mijnsheerenland. Kinderen en hun ouders kunnen hier hun eigen gezonde kapsalon leren maken.

‘Ga eens een kapsalon fabrieken,. van je eigen oogst!’

foto: Marijke Lammers

Kinderen gaan het land op om appels te plukken, vers van de boom. Boer Jeanet legt uit hoe je dat op de juiste manier doet.

Caroline Zeevat weet alles van eetbaar kruid en onkruid. Jullie plukken wat lekkers bij elkaar en maken dan je eigen unieke mayonaise voor bij de kapsalon.

De aardappeloogst is een enorme stapel piepers in de stal. Hier maken de deelnemers kringelpatat van, die wordt ter plekke krokant gebakken.

Bak zelf je broodje op het vuur en snoep erbij van warm appelmoes van je zelfgeplukte appelen.

In de stad merk je er nog weinig van, maar de herfst is begonnen! Overal op het Rotterdams platteland worden appels, peren en aardappelen geoogst. Op boerderij Kikkershoek kun je elke zaterdag zelf plukken en er is een mooie boerderijwinkel. Neem daarom wat extra geld mee.

Tijden
woensdag 24 oktober 2018 van 11.00 – 16.00 uur

Kosten
€5, – Per deelnemer ·50%, Rotterdampaskorting

Aanmelden en betalen kan via www.destaduit.nl

Informatie voor ouders
Er is geen pinautomaat.
Kaplaarzen zijn handig! Ook voor grote mensen.

Adres
Boerderij de Kikkershoek – vanaf Rotterdam Centraal een half uur met de auto, Maasweg 3, 3271 LH Mijnsheerenland

Wat is De Stad Uit?
De Stad Uit werkt eraan om kinderen met school en in hun vrije tijd naar natuur en boerderijen rondom de stad te brengen. Sinds 2015 zijn meer dan 15.000 kinderen en hun ouders op natuurreis gegaan.