13 oktober 2018: Opschoonactie Zwart Janstraat

Hele buurt helpt mee aan schoner Rotterdam-Noord
Op zaterdag 13 oktober om 10.00 uur vindt een grote opschoonactie plaats in Rotterdam-Noord door onder andere ondernemers, buurtbewoners, vrijwilligers en de winkeliersvereniging. Gezamenlijk gaan zij de omgeving van de Zwart Janstraat opschonen. Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn.

Voor meer informatie zie nederlandschoon.nl

De Opschoonactie in Rotterdam-Noord is onderdeel van de brede zwerfafvalaanpak ‘flesjes in de bak – zo doen we dat’. De aanpak is in september van start gegaan in Meierijstad, Rotterdam-Noord, Heerenveen, Zaandam en wordt gecoördineerd door NederlandSchoon.
Supermarkten, producenten, tankstations, horeca, groothandels en afvalbedrijven steken in samenwerking met scholen en (sport)verenigingen de handen uit de mouwen. Elke locatie kent een eigen, passende zwerfafvalaanpak. Getest wordt welke elementen van de aanpak een positief resultaat opleveren om de inzet eind dit jaar verder uit te kunnen rollen door heel Nederland.

Tijden
Verzamelplaats: Café Postiljon, Noordplein 101
Verzamelen: 09.30 uur en ophalen opschoonpakketten
Start Opschoonactie: 10.00 uur. Opening door Helene van Zutphen (directeur
NederlandSchoon) samen met de winkeliersvereniging
Einde Opschoonactie: 12.30 uur

Locatie
Zwart Janstraat
3035AR Rotterdam

Iedereen die Rotterdam-Noord een stukje schoner en mooier wil maken kan meedoen. Registreren gaat via supportervanschoon.nl

Zwerfafval aanpak in Rotterdam-Noord
De zwerfafvalaanpak bestaat uit tal van maatregelen. Zo komen er onder andere extra afvalbakken. Supermarkten en andere retailers houden de omgeving binnen een straal van 100 meter rondom hun vestiging schoon. Lokale campagnes met incentiveprogramma’s, informatie en educatie ondersteunen de acties. En ook opschoonacties in de buurt ontbreken niet. Op schoonopdekaart.nl zijn alle opschoonactiviteiten de komende tijd te volgen.

Over NederlandSchoon
Een Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. NederlandSchoon werkt daarom al 25 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Door middel van onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, wordt niet alleen meer bewustwording, maar ook gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel gecreëerd. Een voorbeeld van deze aanpak is Supporter van Schoon, een landelijk initiatief dat mensen verenigt en activeert om zo een grotere vuist tegen zwerfafval te maken. Ga voor meer informatie naar www.nederlandschoon.nl of www.supportervanschoon.nl.