SKVR Stadswandeling door Bergpolder & Liskwartier 13 oktober 2018

(Her)ontdek Rotterdam! Met de stadswandelingen van SKVR kijk je met andere ogen naar voor jou bekende en onbekende plekken in Rotterdam. Tijdens de stadswandeling ‘Bergpolder en Liskwartier’ verkennen we dit gebied in Noord.

Datum: zaterdag 13 oktober
Tijd: 13.00 – 16.00 uur
Kosten: € 20,-

Voor inschrijving en meer informatie zie:

Skvr.nl Agenda 

www.skvr.nl

Bergpolder is wat eerder gebouwd dan Blijdorp en heeft meer arbeiderswoningen (±1931-1937). Door vraag naar goedkope woningen is de 1e Galerijflat, de Bergpolderflat, met een staalskelet in 3 weken gebouwd. Deze genoemde ‘van Tijenflat’ staat lijnrecht tegenover het woonblok van Grandpré Molière (‘de strijd tussen beton en staal’). Na het spoorviaduct komen we in het Liskwartier, we bezoeken ‘verborgen’ galeries en zien kunsttoepassingen die het straatbeeld verrijken. Het HBS gebouw is bekend als van ’t Hoff instituut. De tegenoverliggende Bergsingelkerk kunnen we bezoeken.

We starten deze wandeling bij Metro Blijdorp.
Kunstenares Vera Harmsen is de gids voor deze Stadswandeling.