Happy2Movefestival: Muziekprogramma Bergselaan op 29 september 2018

Naast de vele sportieve activiteiten op de Bergselaan kun je op zaterdag 29 september ook genieten van een muziekpodium met veel interessante artiesten uit Rotterdam. Het muziek-programma is heel afwisselend, bijna elk muziekgenre komt aan bod: Hiphop, R&B, Americana, soul, jazz, blues, rock en pyschedelic Britpop! Nieuw opkomende en bekende artiesten, van jong tot iets ouder, voor ieder wat wils. Afsluiter is een tribute met songs van Bruce Springsteen.

Het muziekpodium staat op de hoek van de Bergselaan en de Savornin Lohmanlaan, naast het hardloopparcours.

Het Muziekprogramma:

14.00 – 14.30 Josimar Gomes

Josimar Gomes is een veelzijdige artiest en MC uit Rotterdam. Zijn muziek bevat invloeden van hip hop en soul met vleugjes funk, jazz en electronic sounds. Van thuis uit werd er voornamelijk traditionele Kaapverdiaanse muziek gedraaid maar ook Prince. In zijn tienerjaren verdiepte hij zich in Outkast, Slum Village en Mos Def.

Video YouTube

14.45 – 15.15 Corvin Silvester

Corvin Silvester is zanger, gitarist en acteur. Zijn muziek kenmerkt zich door zijn indringende stem, de gelaagdheid van zijn teksten en de dynamiek van de muziek. Muziek die vaak in de categorie ‘Country noir’ of ‘Alternative Country’ wordt geplaatst, maar ook prima gewoon onder de noemer ‘singer-songwriter’ door kan gaan.

Video YouTube

 

15.30 – 16.10 Diona Fox & her Ragdolls

Bestaat er zoiets als een polderversie van Amy Winehouse? Jazeker! En ze gaat schuil onder de naam Diona Fox. De schone Rotterdamse heeft een diepe voorliefde voor soul, jazz en pop. Gecombineerd met een wereldklasse band en wat Rotterdamse rauwigheid ontstaat er een broeierig en sexy geluid dat ook invloeden herbergt van bijvoorbeeld Ella Fitzgerald, Carmen McRae en Billie Holiday. Vorig jaar waren ze ook van de partij bij dit festival op de Bergselaan.

Video YouTube

16.25 – 17.05 Yurith

De Rotterdamse singer-songwriter Jurith Schols geeft met haar heldere stemgeluid een heel eigen sound, dat een verrassende mix is van Americana, indie-en 80’s pop. Ze woont in Blijdorp.

Video YouTube

17.30 – 18.10 Anemone

Rauwe randjes, psychedelische soundscapes, Madchester-grooves en uitgesponnen nineties-popliedjes. Tijdens hun shows wordt er in het publiek gefluisterd over The Stone Roses, Happy Mondays en The Smiths, maar ook Oasis en Pavement zijn niet ver weg. Wees op je hoede, want Anemone speelt genadeloos hárd en gaat je laten zweten tijdens zijn energieke en vuige liveshows. Get ready for some pyschedelic Britpop!

Video YouTube

 19.00 – 20.30 Gravel Town meets Bruce Springsteen

Na hun uitverkochte optreden in augustus in Rotown komen ze nog een keer terug met hun tribute aan Bruce Spingsteen: Gravel Town meets Bruce Springsteen!

Songs als The River, I’m on Fire en The Promised Land, ze komen allemaal voorbij, samen met eigen repertoire van deze Rotterdamse band.

Gravel Town staat voor rauwe, authentieke muziek die je meeneemt naar de Blues, Rock en Americana zoals die gespeeld wordt in de road side bars en op festivals in het zuiden van de USA. Je rijdt uren in de auto, de radio speelt je favoriete muziek, donkere nachten en verlaten straten, je stopt bij het pompstation voor koffie en ziet in de verte het neonbord van de lokale bar. Ze draaien John Hiatt, Bob Dylan, Tom Petty en natuurlijk Bruce Springsteen.

Video YouTube

(Foto’s: Janneke Karlijn, Lam Aleksandar, Martijn Berglage, Kaweian Esmaieli, Kelly Alexandre)