Opening zonnedak SKAR-gebouw Ackersdijkstraat op 21 september 2018

Op 21 september vindt de opening van het zonnedak op het SKAR-gebouw aan de Ackersdijkstraat in Rotterdam plaats. Vanaf dat moment krijgen zo’n 40 paneeldelers uit de buurt lokaal opgewekte stroom. Zij hebben gezamenlijk in de zonnepanelen geïnvesteerd. Het is het tweede dak in de stad dat op dergelijke coöperatieve wijze is gerealiseerd.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst gaat (letterlijk) de stekker in dit zonnedak. De Rotterdamse wethouder Arno Bonte en een paneeldeler zullen om 16.00 uur op bijzondere wijze de handeling verrichten. Er is een schaarlift om het zonnedak te bekijken en een selfie te maken. Ook zullen alle paneeldelers op ludieke wijze op de foto gaan.

Ackersdijkstraat 20 in Rotterdam.
Inloop vanaf 15.30 uur, openingshandeling om 16.00 uur.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met:
Maarten Reith, 06-54642104, maarten.reith@blijstroom.nl.
Meer informatie over Blijstroom: blijstroom.nl

Energieneutraal wonen in 2030
De deelnemers in dit zonnedak wonen in de buurt van het gebouw van de Stichting KunstAccommodatie Rotterdam (SKAR), in de zogeheten postcoderoos. Bij dit dak gaat het om de postcodes 3032, 3035, 3036, 3037, 3038 of 3051. Het zonnedak maakt investeren in zonne-energie voor iedereen bereikbaar. Bijvoorbeeld voor mensen die geen (bruikbaar) dak hebben, een huis huren of voor wie het te ingewikkeld is om zelf zonnepanelen te leggen. De investering verdient zichzelf terug doordat de opgewekte energie wordt verrekend met de eigen energierekening. En vanaf de eerste dag wordt bijgedragen aan een schone toekomst.
Op dit zonnedak leveren 189 zonnepanelen in totaal jaarlijks zo’n 48.000 kWh aan groene stroom. Dat is genoeg om 16 huishoudens geheel van elektriciteit te voorzien. Dit project is een gezamenlijk initiatief van Blijstroom, de eerste Rotterdamse energiecoöperatie, en SKAR. Het streven van Blijstroom is om in korte tijd in zo veel mogelijk Rotterdamse wijken zonnevelden aan te leggen op onbenutte daken. Energiecoöperatie Blijstroom werkt aan de verduurzaming van Rotterdam door collectief energie op te wekken, voorlichting en advies te geven over energiebesparing, duurzaamheid op de kaart te zetten en groene projecten te steunen. Het doel is om in 2030 energieneutraal te kunnen wonen.