Bergsingelkerk & Hofbogen bij Open Monumentendag 8-9 september 2018

De Bergsingelkerk is met haar twee torens en grote rozetvenster in de voorgevel een beeldbepalend gebouw. Het exterieur doet denken aan de strenge baksteenstijl van architect H.P. Berlage (een van de leermeesters van Kuipers). De kerk is enige jaren geleden geheel gerestaureerd. De kerk is in gebruik bij de Gereformeerde kerk (onderdeel Protestantse Kerk Nederland).

Bergsingel 150
za 10-17 uur  & zo 12-14 uur

De Hofbogen, officieel het Hofpleinviaduct, is een gebied met een rijk verleden. Ooit stapten hier Haagse dames en heren uit voor een avond vertier in Rotterdam. Nu, honderd jaar later, is het Hofpleinviaduct een Rijksmonument en een verzamelplek van bijzondere ondernemers op het gebied van food, fitness en design.

Na jaren van leegstand en verloedering hebben het spoorviaduct, de Hofbogen, Station Hofplein en Station Bergweg een tweede leven gekregen. Vergeet ook het luchtpark bovenop het dak van Station Hofplein niet te bezoeken!

Daar is namelijk een informatiemarkt ingericht met informatie over het heden en het verleden van de Hofbogen. Daarnaast kunt u aan de hand van een digitale plattegrond op de website een route langs de Hofbogen wandelen. Ook kunt u deelnemen aan een korte rondleiding waarbij verteld wordt over de huidige functie van het monument (inschrijving niet nodig).

Raampoortstraat 2-40
alleen za 10.00 – 17.00 uur

Luchtpark Hofbogen

Sinds 1 juni is het Luchtpark Hofbogen dagelijks geopend van 10:00 tot zonsondergang. Het park wordt goed bezocht door buurtbewoners, Rotterdammers en toeristen.
Bezoekers komen loungen in het gras, lunchen, zonnen, picknicken of wandelen in de tuin. En straks is er nóg meer te doen in het Luchtpark. Architectenbureau ZUS heeft speciaal voor het Luchtpark een Speeldijk ontworpen.

Op zaterdag 8 september krijg je een kijkje in het verleden en heden van ons 1,9 kilometer lange spoormonument. Bezoek de informatiemarkt in het Luchtpark. De historische foto’s geven een beeld van de ontwikkeling, verval en restauratie van de spoorlijn en de onderliggende bogen. De Vrienden van de Hofpleinlijn vertellen over hun plannen om een oude trein terug te halen naar de Hofbogen. Ook kun je deelnemen aan een rondleiding en kom meer te weten over de huidige functie van het gebouw. Of ga zelf op pad en wandel langs de lijn met behulp van een digitale plattegrond vol wetenswaardigheden.

Meer informatie Luchtpark Hofbogen
Tijden: alleen zaterdag 10.00 – 17.00 uur
Locatie: ontvangst in het Luchtpark (boven Station Hofplein, Katshoek 35)
Toegankelijkheid: het Luchtpark is bereikbaar per trap via de Luchtsingel en de ingang aan de Heer Bokelweg.

Zie ook: www.omdrotterdam.nl