Ontdek uw creatieve talenten!

foto_plusparadefestivalnoord_2017.jpg

 

Op 10 oktober 2017 opent Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter van Humanitas, het Plus Parade Festival Noord. De opening is om 13.30 uur in Humanitas-Bergweg, Bergwegplantsoen 10 in Rotterdam. Het Plus Parade Festival, dat dit jaar alweer voor de vierde keer plaatsvindt, biedt 60-plussers inspirerende workshops waarin ze kennismaken met verschillende kunstdisciplines en kunnen uitproberen wat hen het meest aanspreekt. Ze kunnen kiezen uit boetseren dansen, schilderen, zingen of textiel bewerken. De workshops en presentaties zijn gratis.Na de openingshandeling op 10 oktober kan het publiek genieten van een verhalenverteller, een workshop stijldansen en een optreden en workshop van de dansgroep Durf te Dansen met moderne dans. Tot slot is er die middag een prachtige dansperformance van OT-Rotterdam: Piet Rogie met ‘Still Alive/Less Kicking’.

Als je het niet uitprobeert dan weet je niet hoe creatief je bent en hoe leuk het is om actief aan kunst te doen. Daarom daagt het Plus Parade Festival 60-plussers uit Noord uit workshops te volgen en zichzelf en anderen te verrassen. Een deelneemster aan een textielworkshop: ‘Het leuke is dat je nu over iets heel anders praat, niet over je gezondheid, maar over de stempel die niet pakt op je stof. Of hoe je een goed effect krijgt op het doek.’Tijdens het festival zijn er naast de workshops ook voorstellingen van het Roze Lijsterbessenkoor, de Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten met ‘De Wederopbouw Revue’ en over het Buitenkunstproject in het Bergwegplantsoen door Kees Buckens, beeldend kunstenaar. 

Marjolein Meijers sluit op 13 oktober 2017 om 15.00 uur het festival in Humanitas-Bergweg af met haar programma ‘MUZIEK!’ Ook dit optreden is gratis toegankelijk.Verder zijn er de hele week exposities te zien: foto’s van de heer Van Vlijmen, quiltkleden van mevrouw Barwegen, schilderwerk van de schildersgroep en de heer Frederici en bewerkte foto’s van de heer Boelaarts.De flyer met het hele programma is onder meer af te halen bij Humanitas-Bergweg en is te vinden op www.pluspuntrotterdam.nl 

Het Plus Parade Festival is een initiatief van Pluspunt, expertisecentrum voor senioren en participatie, Cultuurscout Noord en stichting Humanitas en wordt uitgevoerd in het kader van Lang Leve Kunst, een landelijk programma dat actieve kunstbeoefening bij ouderen wil stimuleren.

flyer_PlusParadeFestivalNoord 2017.jpg

vorige | alle berichten

Deze website is voor bewoners van de Rotterdamse wijken Bergpolder en Liskwartier. Klik hier voor meer informatie.

Ben je bewoner? Maak hier een profiel aan of login op jouw profiel.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
*
*

laat dit veld leeg
© Bergpolder en Liskwartier 2018