Blijstroom-logo-met-tekst.jpg

 

Samen met Stichting Kunst Accomodatie Rotterdam (SKAR) aan de Ackersdijkstraat in de wijk Liskwartier werkt Blijstroom aan een volgend collectief zonnedak. Omwonenden en plaatselijke ondernemers kunnen mee-investeren. En zo hier hun stroom lokaal oogsten.

Meedoen aan dit zonnedak kan als je woont in één van de volgende postcodegebieden: 3034, 3035, 3036, 3037 of 3051. De verkoop van paneeldelen is inmiddels begonnen. Deze kosten 200 euro per paneeldeel. De paneeldelers zijngezamenlijk eigenaar van dit zonneveld. De planning is om in het voorjaar 2018 de stekker indit dak te doen.

In juni 2017 is het eerste coöperatieve zonnedak opgeleverd. De investeerders delen de ambitie om op een duurzame manier gedeeltelijk of geheel zelfvoorzienend te worden in hun elektriciteitsgebruik. Voor veel inwoners van Rotterdam geldt dat zij niet over een eigendak beschikken of een dak hebben dat minder geschikt is voor zonnepanelen. Blijstroom biedt de mogelijkheid aan om delen van een zonnepaneel, ofwel paneeldelen, te kopen. Samen met de andere paneeldelers vorm je een coöperatie rond het zonnedak met een collectieve zonnestroom-installatie waarin je gezamenlijk hebt geïnvesteerd.

Die investering verdien je terug. Na maximaal 11 jaar pak je zelfs rendement. Hoe gaaf is dat: je maakt winst door Rotterdam en de wereld aan een schone toekomst te helpen.

De 192 panelen op het eerste collectieve zonnedak wekken 45.000 kWh per jaar op. Dit zorgt voor 25.000 kg minder CO2-uitstoot per jaar. Het tweede zonnedak, met vergelijkbare grootte, zal in het voorjaar van 2018 opgeleverd worden. Wanneer dit ‘SKAR-dak’ aan de Ackerdijkstraat is geïnstalleerd, wordt er samen met de locatie Noorderhavenkade jaarlijks ruim 50 ton CO2-emissie bespaard. Op deze manier draagt Blijstroom bij aan vertraging van de opwarming van de aarde en verzuring van de oceanen.

Over SKAR

SKAR werkt in dit project samen met Blijstroom en maakt daarmee een vliegende start met de ambitie om zelf schone energie op te wekken als onderdeel van de verduurzaming van al haar ateliergebouwen in de stad. De stichting neemt zelf een aandeel in dit zonnedak aan de Ackersdijkstraat.

Meer over het kopen van paneeldelen klik hier

Meer over SKAR

 

foto_blijstroom_samen de baas.jpg

 

 

 

 

 

 

 

vorige | alle berichten | volgende

Deze website is voor bewoners van de Rotterdamse wijken Bergpolder en Liskwartier. Klik hier voor meer informatie.

Ben je bewoner? Maak hier een profiel aan of login op jouw profiel.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
*
*

laat dit veld leeg
© Bergpolder en Liskwartier 2018