HistorischBuitenMuseumBergpolder.jpg

Midden jaren negentig vatte een groepje bewoners het idee op om een buitenmuseum te creëren om bewoners en passanten wat over de geschiedenis van een aantal bijzondere plekken in de wijk Bergpolder te vertellen. Wat begon als een leuk idee, mondde uit in een wandelroute door de wijk. Je wandelt langs 10 panelen waarop je een stukje geschiedenis en oude foto’s van die plek vindt.

Bij de wandelroute hoorde ook een boekje “Bergpolder in Vogelvlucht”, met nog wat meer informatie en ook foto’s. Dit boekje kan je bekijken door op de link onderaan te klikken.

Het Buitenmuseum staat er nu al bijna 20 jaar en heeft al heel wat mensen langs zien komen in die tijd. Hoewel de panelen nog allemaal heel zijn en nog steeds het aanzien waard, vonden wij het toch tijd worden om het museum te verfrissen en een ‘new lease on life’ te geven. Dankzij een clubje enthousiaste bewoners, geld uit de Krachtwijkenpot en van enkele donoren, zullen de panelen binnenkort worden vervangen door nieuwe exemplaren, met een prachtige nieuwe look, bijgewerkte teksten en ook een aantal ‘nieuwe oude’foto’s.

We sparen nog voor een nieuwe uitgave van Bergpolder in Vogelvlucht, met ook daarin nog meer informatie, nog meer foto’s en met een frisse uitstraling. Wie deze nieuwe uitgave wil helpen door een bedrag(je) te doneren, kan daarvoor contact opnemen met de Bewonersorganisatie Bergpolder. Uiteraard word je dan vermeld in het boekje, dat ook op deze website zal worden gepubliceerd.

Boekje Bergpolder in Vogelvlucht

Deze website is voor bewoners van de Rotterdamse wijken Bergpolder en Liskwartier. Klik hier voor meer informatie.

Ben je bewoner? Maak hier een profiel aan of login op jouw profiel.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
*
*

laat dit veld leeg
© Bergpolder en Liskwartier 2017