Gemeente Rotterdam - Logo.gif

 

foto_glurenbijdeburen_2017.jpg

Tientallen Rotterdammers stellen aanstaande zaterdag hun woningen open, om aan andere stadbewoners te laten zien hoe zíj invulling geven aan ‘duurzaam wonen’. Ze staan te popelen om hun paleisjes te tonen en hun verhalen te delen. Hoe deden zíj dat, een duurzaam droomhuis bouwen? Wat leveren zonnepanelen nou eigenlijk op? En hoe bevalt die moestuin op het dak? Vraag het bewoners zelf, tijdens de fietstours van Gluren bij de duurzame buren op zaterdag 7 oktober 2017 in Rotterdam!

Gluren bij de duurzame buren start aanstaande zaterdag om 12.00 uur op het Grotekerkplein in Rotterdam. Belangstellenden kunnen zich hier verzamelen terwijl ze genieten van live muziek van Diona Fox & her Ragdolls & Pierre et Les Optimisten, duurzame buttons maken bij de Button Bar met Superduo en alles leren over elektrisch rijden. Een aantal elektrische voertuigen is terplekke te bewonderen.

Om 13.00 uur gaan er vier verschillende fietstours van start richting Rotterdam - Noord, Oost, Centrum/West en Zuid. Elke fietstour wordt begeleid door een gids, duurt drie uur en leidt langs een aantal inspirerende, innovatieve woningen en bijzondere hotspots.

Een greep uit het programma

Deelnemers van de route Oost zien met eigen ogen een woning worden opgetrokken uit strobalen. Ook komen ze bij een Tiny House op het water, dat grotendeels uit karton bestaat. Wie naar Zuid gaat, mag gluren in een oude school dat met behulp van gebruikte materialen een waanzinnige kunstenaarswoning werd, én in een huis dat helemaal electrisch wordt verwarmd. West -gangers ontdekken hoe veertien gezinnen samen hun droomhuizenblok realiseerden. Ze mogen gluren op een van de daken, waar een bloeiende moestuin ligt. Een van de highlights van de route door Noord is een honderd jaar oud dijkhuis, dat compleet duurzaam werd verbouwd.

Onderweg ontdek je meer duurzame plekjes die je nog niet kende: van ‘groene’ horeca die niet aan food waste doet tot een buurttuin met een kas, die wordt ingezet voor kunstprojecten.

Meedoen?

Iedereen met belangstelling voor wonen op een duurzame manier kan zich aanmelden voor een tour naar keuze. Iedere tour duurt ongeveer drie uur. Meedoen is gratis, aanmelden is essentieel, want het gaat hard met de inschrijvingen.

Datum: zaterdag 7 oktober 2017

Startlocatie: Grote Kerkplein, Rotterdam

Verzamelen: vanaf 12.00 uur

Start tours: 13.00 uur

Einde routes: 16.00 uur

Deelname: gratis!

Fiets: mag je zelf meenemen, (gratis) een fiets van ons gebruiken kan ook!

Voor meer informatie: www.rotterdamenergiebesparing.nl

Aanmelden klik hier

Voor meer informatie over elektrisch rijden: www.gezonderelucht.nl

 

 

 

 

 

vorige | alle berichten

Deze website is voor bewoners van de Rotterdamse wijken Bergpolder en Liskwartier. Klik hier voor meer informatie.

Ben je bewoner? Maak hier een profiel aan of login op jouw profiel.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
*
*

laat dit veld leeg
© Bergpolder en Liskwartier 2018