Bewonersinitiatieven Bergpolder Krachtwijk 2010

Ieder jaar kunnen bewoners plannen indienen voor de wijk Bergpolder in het kader van de krachtwijken, de zogenaamde bewonersinitiatieven. De ideeën die de bewoners dit jaar indienden, zijn ingedeeld in vier thema’s verdeeld. Hierdoor krijgen de projecten een duidelijker gezicht. De gekozen thema’s zijn:

Groen Bergpolder

Dit thema gaat over groen, fleur en kleur in de buitenruimte, over duurzaamheid en milieu. Zo heeft op 24 april de dag van de geveltuinen plaatsgevonden, zijn groene daken aangelegd, is er een weggeefmarkt geörganiseerd en krijgen bewoners bij het project Leve leven, advies over energie- en milieu besparende maatregelen binnenshuis.

Verder kwam het idee om meer bloembakken en hanging baskets in de wijk te plaatsen, die zorgen voor een groener en mooier Bergpolder. Er wordt een Dag van de hond geörganiseerd waarbij er op een positieve manier aandacht is voor honden en de uitlaatzones. Hondenliefhebbers zijn de ogen en oren van de wijk.

Stralend Bergpolder

Iedereen in Bergpolder voelt zich beter thuis in de wijk als het schoon, heel en veilig is. Activiteiten die onder dit thema vallen zijn het stimuleren van het repareren van fietsen, haalbaarheidsonderzoek naar fietsenstallingen, een zakgeldproject voor de jeugd en een stratenaanpak voor meer portiekverlichting en inbraakpreventie en –beveiliging.

Een ander idee is om fietsenstallingen te maken in groen half verdiept. Dit zorgt voor een stralend Bergpolder.

Bergpolder onderneemt!

Onder deze noemer worden alle initiatieven gevat die te maken hebben met (de PR van) de ondernemers in de wijk, het aanpakken van de leegstand in Bergpolder en het opfleuren van de etalages die dat nodig hebben.

Een van de ideeën is een speciale site voor ondernemers op deze website. Een ander idee is om de buitenkant van winkels aantrekkelijker te maken. Ook wordt gedacht aan posters in de etalages van winkeliers. Deze worden een jaar lang elke week gewisseld voor een nieuwe poster.  

Bruisend Bergpolder

Bergpolder bruist vanwege de verschillende activiteiten en initiatieven op gebied van cultuur, sport en vrije tijd. Het bewonersinitiatief van Film de Forets valt hieronder, sportactiviteiten en –demonstraties, de geplande wielerronde van Bergpolder op 2 juni en het activiteitenprogramma van het buurtcentrum zoals de sportdag op 29 mei aan de Tak van Poortvlietstraat, en een buurtfeest op 25 september.

Andere ideeën die bewoners in Bergpolder gerealiseerd zouden willen zien: kunst op de zijkant trambaan Schieweg, een filmhuis in het bergwegstation, een gitaarschool, het herstellen van het buitenmuseum, wijkTV, een mozaïekbank, zomerbioscoop, muziekoptredens in het buurtcentrum en een optreden van theatergroep Bergpolder in november 2010.

Spreken één of meerdere thema’s u aan en wilt u een bijdrage leveren? Of heeft u nog meer of andere ideeën? Kom dan even langs bij de bewonersorganisatie Bergpolder, aan de Willebrordusstraat 74! Mailen kan ook: brgpldr@luna.nl

Alleen met uw medewerking kunnen de plannen worden gerealiseerd.

Klik hier voor een overzicht van (eerdere) bewonersinitiatieven.

Deze website is voor bewoners van de Rotterdamse wijken Bergpolder en Liskwartier. Klik hier voor meer informatie.

Ben je bewoner? Maak hier een profiel aan of login op jouw profiel.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
*
*

laat dit veld leeg
© Bergpolder en Liskwartier 2018