Overzicht activiteiten Buurtcentrum Bergpolder
Hieronder vind je een overzicht van activiteiten die in het Buurtcentrum Bergpolder worden georganiseerd. Voor meer informatie klik hier


Vrijwilliger voor computercursus gezocht
Sinds februari kunnen 55 plussers iedere vrijdagochtend in buurtcentrum Bergpolder aan de Insulindestraat 32-34 terecht voor een computercursus.
Vanwege de grote belangstelling zoeken wij een extra vrijwilliger om op woensdagmiddag les te geven. Aanmelden kan bij Wil Roode via wil@wilskrachtwerkt.nl of bel haar op 06-24668043.


Informatie bijeenkomst met wijkverpleegkundigen
In Buurtcentrum Bergpolder praten Zichtbare Schakels met allochtone vrouwen over gezondheidsproblemen. Elke maand komt de groep van tien vrouwen en twee wijkverpleegkundigen bij elkaar.
Concrete problemen zoals diabetes, pijn of brandwonden vormen vaak de inleiding van het gesprek dat daarna vanzelf overgaat in voorlichting over voorkomen van ziekte door een gezonde leefstijl. De ervaring van de wijkverpleegkundigen is dat de vrouwen graag willen weten hoe onze gezondheidszorg werkt. De gesprekken kunnen de vrouwen helpen hun weg beter te vinden in ‘zorgland’. Ook komt aan bod hoe ze zelf kunnen handelen bij eenvoudige klachten. De gespreksgroep helpt de vrouwen hun gezondheid en die van het hele gezin zelf ter hand te nemen. De wijkverpleegkundige is hierbij een eerste aanspreekpunt.
Website Zichtbare Schakels: www.zichtbareschakelsrotterdam.nl 

 


Hulp bij formulieren invullen
Iedere donderdag van 9.30 tot 12.00 uur helpt Sonia van Wilskracht Werkt bewoners die moeite hebben met het invullen van formulieren.


Computerles voor senioren
Iedere vrijdag van 10.00 - 12.00 uur kunnen bewoners van 55+ uit Rotterdam Noord in het buurtcentrum terecht voor computerles.
Alain van Stichting Wilskracht Werkt leert de deelnemers de basisvaardigheden, maar ook speciale vaardigheden als daar behoefte aan is. Deelname kost 5,- euro per maand. Aanmelden kan tijdens de les.


Activiteiten van de Christelijke Opstandingsgemeente
Iedere donderdag van 14.00 - 16.00 uur houden we o.l.v. ds P.W. de Nooy inloop om te praten over uw goede en slechte ervaringen, en over alles wat in onze samenleving plaatsvindt en over onze Christelijke identiteit. We doen dat aan de hand van een bijbelstudie, of we bespreken een interessant thema geïllustreerd met een beamer.


Basiscursus acoustische gitaar en ukelele
Iedere woensdag van 19.00 – 19.50 uur Ukulele cursus, en van 20.15 – 21.05 uur de Rock&Pop cursus.
Buurtbewoonster en gitariste Nathasja van Rosse leert leerlingen van alle leeftijden in 10 lessen  de basistechnieken van het gitaar en ukelele spelen. Lessen kosten 150,- euro per curus van 10 lessen.
Meer info zie www.degitaaracademie.nl Aanmelden via 06-49619511


Naaiatelier voor het goede doel
Iedere maandag van 9.00 – 12.00 uur geeft Marjanne een naaiatelier voor het goede doel. Ontwerpen van kinderkleding van het merk Beezzz worden gemaakt en verkocht. Deelnemers leren ontwerpen en stoffen te kiezen en de kleding te maken en verkopen. Van de opbrengst wordt een organisatie of buurtbewoner in nood geholpen. Vrije inloop, deelname kost 5,- euro per maand.


Biocafé
Iedere vrijdag van 19.30 – 22.00 uur, Biocafé met diverse thema’s over duurzaamheid, georganiseerd door Transition Town Rotterdam. Thema’s worden aangekondigd in de kalender op deze site. Soms wordt een vergoeding voor deelname gevraagd.


Themaochtend voor vrouwen
Iedere dinsdag van 9.00 - 11.30 uur themaochtend voor vrouwen uit Rotterdam Noord, met Sonia van Wiskracht Werkt en haar stagiare. Deelname is gratis.


Naailes
Iedere woensdag van 9.00 – 12.00 uur Naailes voor het maken van kleding voor een modeshow voor vrouwen. Deelname kost 5,- euro per maand.


Meidenvilla voor meisjes van 6 t/m 12 jaar
Sonia van Wilskracht Werkt organiseert iedere woensdag van 15.00 – 17.30 uur een meidenvilla in Buurtcentrum Bergpolder. Meisjes van 6 tot 12 jaar uit Rotterdam Noord zijn welkom om samen te knutselen, spelletjes en games te spelen, een film te kijken of in enkele weken achter elkaar sieraden of mooie dingen van papier maché te maken. De meiden mogen ook zelf iets te doen meenemen of zeggen waar ze belangstelling voor hebben. Inloop is vrij en deelname 50 cent per keer. 


 Creatieve middag voor volwassenen
Iedere eerste en derde donderdag van de maand van 13.00 – 16.00 uur zijn volwassenen uit de wijk Bergpolder welkom om deel te nemen aan diverse creatieve bezigheden. Buurtbewoonsters Yvonne en Hanneke verzorgen deze middag. Er is materiaal aanwezig maar spullen van thuis meenemen mag ook.  Vrije inloop, deelname kost 1,- euro per keer. 


Spreekuur Urbannerdam
Iedere donderdag van 19.00 - 21.00 uur kunnen eigenaren van woningen in Bergpolder kosteloos terecht bij medewerkers van stichting Urbannerdam, met hun vragen over het activeren van hun VvE. Wie zijn VvE activeert kan zich aanmelden voor het aanbod om gratis een MeerJaren Onderhouds Begroting (MJOB) te laten opstellen. Let op: (Alleen op afspraak, bel 010-2806444)

3 Spreekuur Urbannerdam.jpg


Fietsles voor vrouwen uit Bergpolder
Maandag en donderdag 13.00 - 15.00 uur fietsles voor vrouwen met Sonia en Wil, aanmelden bij Sonia tijdens de les. Deelname kost 5,- euro per maand.

5 Fietsles voor vrouwen.jpg


Jeugdactiviteit
Iedere vrijdag van 16.00 -18.00 uur, voor jeugd van 11 t/m 15 jaar. Een groep buurtbewoners begeleidt de jeugd bij de bijeenkomsten die gericht zijn op het ontwikkelen van het bewustzijn en eigen identiteit. Aan de hand van thema’s wordt aldoor op een leuke manier gewerkt aan het vergroten van het uitdrukkingsvermogen en leren zij om zich te richten op het maken van positieve keuzes. Vrije inloop en deelname is gratis.

6 Jeugdactiviteit.jpg


Inburgeringscursus
Iedere maandag en dinsdag en vrijdag van 13.00 - 16.00 uur, en op donderdag van 9.00 - 12.00 uur, voor bewoners van Rotterdam Noord.  De lessen worden gegeven door Ooverbruggen en ondersteund door vrijwilligers van stichting Wilskracht Werkt. Bij deze cursus leert men Nederlands spreken en schrijven, krijgt men computerles, examentraining, praktijklessen, lessen over opvoeding en kinderen, lessen over gezondheid, en les over sociale vaardigheden. Cursisten kunnen het inburgeringsdiploma halen. Deelname is gratis, en aanmelden kan tijdens de lessen. 


 
Huiswerkbegeleiding
Iedere woensdag van 13.00 - 15.00 uur voor leerlingen van de basisschool, met Sonia van Wilskracht Werkt. Iedere donderdag van 19.00 - 21.00 uur voor leerlingen van het voortgezet onderwijs, met Nynke en Raymond van Wilskracht Werkt. Voor leerlingen uit Bergpolder, die hulp kunnen gebruiken bij het maken van opdrachten, voorbereiding van repetities, spreekbeurten en werkstukken, enz.

Rommelmarkt  voor S.O.S. Kinderdorpen
Op diverse zaterdagen in het jaar is er van 10.00 -16.00 uur rommelmarkt in Buurtcentrum Bergpolder waarvan de opbrengst naar S.O.S. Kinderdorpen gaat. Buurtbewoonster Yvonne van Oort organiseert samen met andere vrijwilligers het hele jaar door deze rommelmarkt op diverse lokaties in Rotterdam. In de online buurtcentrum agenda op www.bergpolderweb.nl worden de data aangekondigd, en op de homepage. Gratis inloop.

10 Rommelmarkt S.O.S.jpg


Arabische taalles voor kinderen
Kinderen uit Rotterdam Noord kunnen tegen een geringe vergoeding Arabische taalles krijgen, op maandag en dinsdag van 16.00 - 17.30 uur en van 17.30 - 19.00 uur. Kinderen leren tijdens de les het alfabet, woorden, lezen, schrijven en spreken. De lessen worden gegeven door Mohaya. Info en aanmelden via 06-48476857.

Deze website is voor bewoners van de Rotterdamse wijken Bergpolder en Liskwartier. Klik hier voor meer informatie.

Ben je bewoner? Maak hier een profiel aan of login op jouw profiel.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
*
*

laat dit veld leeg
© Bergpolder en Liskwartier 2018