DeFamiliekerk.jpg

 

Familiekerk wordt Gezondheidscentrum voor het chronisch zieke kind

Met de herontwikkeling en restauratie van de Heilige Familiekerk is begin november 2016 een start gemaakt. De sociaal maatschappelijke wijkfunctie van het prachtige pand zal worden hersteld. Ook de buiteninrichting vraagt om herontwikkeling.

Zoals op eerdere bijeenkomsten met omwonenden besproken, willen we u graag betrekken bij het bouwproces om zo samen met alle omwonenden en betrokken mede Rotterdammers een goede intensieve en langdurige relatie op te bouwen. We hopen daarom ook van harte dat u maandag 19 februari 2018 bij de 3e informatiebijeenkomst aanwezig kunt zijn.

In de Familiekerk worden gehuisvest:

- Een Kindergezondheidscentrum voor het chronisch zieke kind (0-18 jaar)en de familie.

- Het Verpleegkundig Kinderdagverblijf van Medisch Kindzorg Instelling CityKids voor o.a. kinderen (0-12 jaar) met een intensieve verpleegkundige zorgvraag.

- Het Kinderdagcentrum van Medisch Kindzorg Instelling CityKids voor o.a. kinderen (0-12 jaar) met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking, stoornis in het autistisch spectrum en bijkomende problematiek.

- Een Kinderzorghuis / logeerhuis voor kinderen (0-15 jaar) met een intensieve verpleegkundige en/of palliatieve zorgvraag, na intensieve ziekenhuisopname en respijtzorg, maar ook als vertrouwd logeeradres!

- In de Pastorie woning worden 11 appartementen gerealiseerd waar jongvolwassenen (16-23 jaar) met een licht verstandelijke beperking beschermd kunnen wonen.

Het Kindergezondheidscentrum is toegankelijk voor alle kinderen en hun familieuit de stad Rotterdam en de stadsregio!

Uitnodiging:

Beste omwonenden van de Familiekerk,

Allereerst wensen wij u graag een heel gelukkig en gezond 2018!

U heeft het vast al gemerkt, we zijn begonnen met de verbouw van de Familiekerk, specifiek met de pastorie. De tuin is gesnoeid en maandag 22 januari 2018 zijn de steigers geplaatst.Op 12 februari 2018 beginnen we met de restauratie van het dak van de pastorie en het tweede kwartaal wordt begonnen met de restauratie van de kerk.Momenteel wordt er hard gewerkt aan een verdere planning van de bouw. Deze planning willen we uiteraard graag met u doornemen, zodat u goed op de hoogte bent wat er de komende tijd gaat gebeuren.

We houden een omwonenden avond op maandag 19 februari 2018 van 19.00 uur tot 20.30 uur en nodigen u hierbij van harte uit.

Locatie: Imeldaschool (om de hoek van de Familiekerk), Veurstraat 3-7, 3037 BN Rotterdam

Heeft u eerder vragen, neemt u aub contact op met Mariëlle Franken (06 55 802 800). 
Via de website www.defamiliekerk.nl houden we u ook graag op de hoogte en kunt u nieuws lezen.

U kunt zich aanmelden voor deze informatieavond door een mail te sturen vóór 16 februari 2018 naar: Mariëlle Franken info@defamiliekerk.nl. 

Ook zonder aanmelding wordt uw aanwezigheid bijzonder op prijs gesteld.

 

 

 

 

 

 

 

 

vorige | alle berichten

Deze website is voor bewoners van de Rotterdamse wijken Bergpolder en Liskwartier. Klik hier voor meer informatie.

Ben je bewoner? Maak hier een profiel aan of login op jouw profiel.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
*
*

laat dit veld leeg
© Bergpolder en Liskwartier 2018