DeBurgerBepaalt2017.jpg

Na het succes van vorig jaar komt er nu een 2e editie van de Burger Bepaalt in Rotterdam Noord. De Gebiedscommissie Noord heeft 50.000 euro ter beschikking gesteld voor deze editie. Van 23 november tot en met 7 december kan elke bewoner stemmen op:

burgerbepaaltnoord.mett.nl

De Burger Bepaalt biedt bewoners de kans om mee te beslissen over de verdeling van extra geld aan verschillende kunst & cultuur initiatieven in Rotterdam Noord.

Samen verdelen de bewoners van Rotterdam Noord €50.000,- over 65 initiatieven op het gebied van kunst & cultuur uit Rotterdam Noord. Iedereen die in Noord woont mag meedoen. Het totaal aantal stemmen bepaalt de positie van een initiatief op de ranglijst en daarmee ook de hoeveelheid geld dat aan het initiatief uitgereikt wordt. Dat bedrag varieert van € 5.000 tot € 250. De kunst en cultuur initiatieven zijn onderverdeeld in de categorieën: Beleven, Zelf Doen en Kijken & Luisteren. In elke categorie kan een bewoner 3 stemmen uitbrengen.

Het initiatief de Burger Bepaalt is in 2016 ontstaan vanuit een groep professionals uit het culturele veld in Nederland, die deelname aan het programma Leiderschap in Cultuur. Deze groep “De Kunst van het Burgerbudget” onderzochten of het instellen van burgerbudgetten voor kunst de betrokkenheid van de burgers bij de kunsten kan vergroten. Sanne Lansdaal, cultuurscout in Rotterdam Noord, maakt deel uit van deze groep en heeft dit experiment in Rotterdam geïnitieerd.
Dit werd in 2016 door de gebiedscommissie Noord omarmd en wordt nu in 2017 herhaald.

vorige | alle berichten

Deze website is voor bewoners van de Rotterdamse wijken Bergpolder en Liskwartier. Klik hier voor meer informatie.

Ben je bewoner? Maak hier een profiel aan of login op jouw profiel.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
*
*

laat dit veld leeg
© Bergpolder en Liskwartier 2018